בלוג

שימושים במטבח לעשבי תבלין שונים

ישנן דרכים רבות לשלב את עשבי התבלין במטבח. בתרבויות שונות נהוג להשתמש בעשבי תבלין שונים והנה כמה המלצות שיוסיפו צבע טעם ובריאות לאוכל שלכם:





  1. בָּזִילִיקוּם



C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09.jpg

 

שימושים: לעלי הבזיליקום טעם "חם" ודומיננטי. ניתן להשתמש בעלי בזיליקום לתיבול מרקים, רטבים, סלטים, חביתות, בשר, עוף ודגים וגם כבסיס לרוטב פסטו.



המלצות לשתילה: זרעים יש לזרוע ליד חלון בשמש או בחממה בתחילת האביב. ניתן לזרוע ישירות לאדמה בסוף האביב. שתילונים יש לשתול בתחילת הקיץ.







  1. בַּצלִית

 

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (1).jpg

שימושים: לעלים יש טעם קל של בצל. קוצצים אותם ומוסיפים לסלטים, מנות ביצים, גבינת שמנת, פירה, כריכים ורטבים.



המלצות לשתילה: זרעים יש לזרוע באביב או בסתיו, בעומק זריעה של כ-1.5 ס"מ, בשורות ובמרחק של 12 ס"מ זה מזה. ברגע שהזרעים נובטים, מומלץ לדלל את הנבטים בתוך השורות עד למרחק של 6 סנטימטרים זה מזה. אפשרות נוספת היא שתילת שתילונים בתחילת האביב במרחק של כ- 10 ס"מ זה מזה.











  1. כּוּסבָּרָה

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (2).jpg

שימושים: ניתן לטחון זרעים יבשים לאבקה ולתבלן בשר עגל ועוף. השורשים, אשר אותם ניתן גם להקפיא, נותנים טעם נפלא למרק. ניתן גם להגיש עלים טריים קצוצים עם אבוקדו או ירקות אחרים.



המלצות לשתילה: זרעים יש לזרוע בתחילת האביב, בעומק זריעה של כ-1 ס"מ בשורות במרחק של 12 ס"מ זה מזה. אפשרות נוספת היא שתילת שתילונים בתחילת האביב במרחק של כ- 6 סנטימטרים זה מזה.





  1. שָׁמִיר

 

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (3).jpg

 

שימושים: לזרעי השמיר ולעליו יש טעם "חד", מריר מעט. ניתן להשתמש בעלי שמיר יבשים או טריים, לתיבלון דגים, מרקים, סלטים, בשר, עוף, חביתות ותפוחי אדמה. או פשוט לפזר שמיר על מלפפון טרי פרוס.



המלצות לשתילה: זרעים לזרוע בתחילת האביב, בעומק זריעה של כ-1 ס"מ בשורות במרחק של 12 ס"מ זה מזה. אפשרות נוספת היא שתילת שתילונים בתחילת האביב במרחק של כ- 9 סנטימטרים זה מזה.









  1. שׁוּמָר

 

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (4).jpg

שימושים: לעלי השומר יש טעם מתקתק ,מיוחד.טעים בצורתו הטרייה כסלט, שימושי גם עם בשר בקר ועוף ובמרקים וסלטים. לזרעים יש טעם חד יותר.



המלצות לשתילה: לזרוע קבוצות של 3 או 4 זרעים באמצע האביב בעומק של כ- 1 ס"מ במרחקים של 18 ס"מ זה מזה. לאחר נביטת הזרעים, יש לדלל ולהשאיר את השתיל החזק ביותר של כל קבוצה.







  1. מנטה ונענע

 

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (5).jpg

שימושים: עלי המנטה והנענע מצויינים לחליטת תה, או כקישוט למשקאות קרים. העלים הטריים מוסיפים טעם וארומה כתוספת בסלט ירקות טרי. ניתן גם לתבלן בעלים יבשים או טריים מעל בשרי בקר ועוף לפני הבישול.



המלצות לשתילה: בסתיו או באביב, שתילת שתילונים בעומק של כ- 3 ס"מ במרחק של 12 ס"מ זה מזה.







  1. פטרוזיליה

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (6).jpg

שימושים: להוסיף לסלטים, מרקים, תבשילים, קדרות, וחביתות. ניתן לקשט את הצלחות בעלי הפטרוזיליה ולהגיש עם בשר ודגים.



המלצות לשתילה: זרעים לזרוע באמצע הקיץ בעומק של כ- 2 ס"מ. מומלץ להשרות את הזרעים במים ללילה אחד לפני הזריעה. שתילונים ניתן לשתול במרחקים של עד 10 ס"מ זה מזה.





  1. מרווה

 

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (7).jpg

שימושים: ניתן להשתמש בחליטת תה. עליו היבשים הם מרכיב מסורתי של מילוי עופות. משתמשים בו גם עם כבש, בנקניק, וכן במנות גבינה וחביתות.



המלצות לשתילה: ניתן לגדל מזרעים שנזרעו בתחילת האביב. שתילונים ניתן לשתול במרחקים של כ- 30 ס"מ זה מזה.







  1. לַעֲנָה

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (8) (2).jpg

שימושים: עליו הקצוצים טובים לתבלון מרקים, סלטים, מנות ביצים, תבשילים וגבינות רכות. מעולה עם כבש. מגישים גם עם דגים, בשר בקר או ירקות. משמש כאחד המרכיבים של רוטב טרטר.



המלצות לשתילה: לא גדל טוב מזרעים. שתילונים ניתן לשתול בתחילת האביב במרחק של כ- 18 ס"מ זה מזה.







  1. קוֹרָנִית

 

C:\Users\Alpha\Downloads\New Doc 2017-09-09 (9).jpg

שימושים: ניתן להוסיף את עליו הקצוצים (טריים או יבשים) לבשר בקר, טלה ועגל. מפזרים על ביצים, מנות גבינה, ירקות, דגים או עופות. מוסיפים למרקים, תבשילים ואורז. ניתן גם להוסיף לתה עם קצת רוזמרין ומנטה.



המלצות לשתילה: זרעים יש לזרוע באמצע האביב בעומק של כ- 1 ס"מ. לאחר הנביטה יש לדלל את הנבטים למרחק של כ-15 ס"מ זה מזה. אפשרות נוספת היא שתילת שתילונים בתחילת האביב במרחק של כ- 10 סנטימטרים זה מזה.



וכמו תמיד...

לשירותכם בכל עת, בכל עניין ובכל שאלה...

צוות משתלת נופר



כתוב תגובה